no spark from coil

User avatar
allinkees
Newly registered users
Newly registered users
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2015 11:02 pm
Make: mazda
Model: 929
Year: 1989
Body Code: hc

no spark from coil

Postby allinkees » Fri May 22, 2015 11:13 pm

I have 89 Mazda 929 that I van not get the coil to send spark to the distributor. Have replaced the coil. Will the igniter cause the coil not to send fire to the plugs?

User avatar
Matsuda9
Site Admin
Site Admin
Posts: 610
Joined: Thu Jun 18, 2009 11:09 am
Make: Mazda
Model: Luce
Year: 1988
Body Code: HCFS
Location: Melbourne, AU
Contact:

Re: no spark from coil

Postby Matsuda9 » Sat May 23, 2015 12:32 am

Yes it can, but also i would check wiring and connector plugs, lack of signal could have an effect as well.
Image

User avatar
allinkees
Newly registered users
Newly registered users
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2015 11:02 pm
Make: mazda
Model: 929
Year: 1989
Body Code: hc

Re: no spark from coil

Postby allinkees » Mon May 25, 2015 11:01 pm

I have checked all the connectors at the coil and the igniter. Have voltage at one plug on the coil and voltage at two plugs on the igniter. Now where can I go to figure out why I'm not getting fire from the coil. :P

User avatar
allinkees
Newly registered users
Newly registered users
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2015 11:02 pm
Make: mazda
Model: 929
Year: 1989
Body Code: hc

Re: no spark from coil

Postby allinkees » Mon May 25, 2015 11:03 pm

Sorry about that advartar I used lol

User avatar
allinkees
Newly registered users
Newly registered users
Posts: 4
Joined: Fri May 22, 2015 11:02 pm
Make: mazda
Model: 929
Year: 1989
Body Code: hc

Re: no spark from coil

Postby allinkees » Thu May 28, 2015 4:01 pm

I still need as much help as I can get on this car Thank you

User avatar
Matsuda9
Site Admin
Site Admin
Posts: 610
Joined: Thu Jun 18, 2009 11:09 am
Make: Mazda
Model: Luce
Year: 1988
Body Code: HCFS
Location: Melbourne, AU
Contact:

Re: no spark from coil

Postby Matsuda9 » Fri May 29, 2015 11:59 am

How is your dizzy? if the voltages where they supposed to be, so is coil send the spark to the dizzy?

i am wondering and it might be farfetched, but it could be crank angle sensor that is in the dizzy, is your timing belt fine?
Image


Return to “Maintenance Works”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest